Spring til indhold

Endnu flere lokale historier i årets VestRum Guide

Landsbyklyngen VestRum udgiver for fjerde gang en lokal guide for at fortælle om de mange spændende ting, området rummer.

– Naturens Rige kalder Ringkøbing-Skjern Kommune sig. Det har Landsbyklyngen VestRum en stor andel i. I årets guide fra VestRum kan du læse om områdets natur og flere af de muligheder naturen giver lejlighed til at opleve og ikke mindst være aktiv i, fortæller Carsten Meller, som er formand for Styregruppen bag VestRum.

Klyngen blev stiftet i 2015, som et samarbejde mellem de syv sogne i Hee, Hover, No, Stadil, Tim, Torsted og Vedersø i det nordvestlige hjørne af Ringkøbing-Skjern Kommune. Lige fra begyndelsen har der været et ønske om at fortælle de gode, lokale historier fra området.

– VestRum emmer af aktiviteter. Både nye og lidt ældre. Blandt de nyere er kanosejlads på Tim Å og MultiGolf i No. Mens andre har klaret sig gennem en årrække for eksempel Julemarkedet i No og Lyngsmosefæstningen. nævner Carsten Meller.

Ved Lyngsmose er der også adgang til Hover Ådal. Det samme er der ved Ølstoft Naturpark ved Hee. Begge steder er omtalt i årets guide sammen med Hindø i Stadil Fjord, Vest Stadil Fjord og Vedersø Klit.

I.C. Christensens Hus og Kaj Munks Præstegård er også en del af guiden sammen med Muldbjerg Mølle og Lystbækgaard.

– Guiden bliver husstandsomdelt i hele VestRum. Guiden ligger desuden frit fremme på områdets turistattraktioner og steder turister naturligt færdes. For målet er det samme igen i år. Foruden at fortælle turisterne om området er det lige så vigtigt for Styregruppen, at der skabes en synlighed og en sammenhængskraft på tværs af de syv sogne, bemærker Carsten Meller.

En sidegevinst med guiden er forhåbentlig, at nogle ønsker at bosætte sig i området, når de oplever, alt det vi har lige ved døren. Mens andre vælger at blive, fordi de finder ud af, at det, de efterspørger, findes i nabosognet.

Tryk her og læs VestRum Guide 2024 (pdf)

Del på Facebook

Strikkere søges

Strikker eller hækler du, så søger Kirkens Korshær flere hænder. De vil også gerne lære dig at strikke eller hækle,

Læs mere »