Spring til indhold

VestRum udgiver lokal guide for tredje gang

Landsbyklyngen VestRum udgiver for tredje gang en lokal guide for det nordvestlige hjørne af Ringkøbing-Skjern Kommune for at fortælle om de mange spændende ting, området rummer.

Hvad har en kanotur, bilboksning og produktion af æblebrandy til fælles? Jo, de er alle lokale succeshistorier, som er med i årets lokale guide fra Landsbyklyngen VestRum. Klyngen blev stiftet i 2015, som et samarbejde mellem de syv sogne i Hee, Hover, No, Stadil, Tim, Torsted og Vedersø.

– Vi har lige fra begyndelsen ønsket at fortælle de gode historier fra vores skønne område. Selv om meget i dag er digitalt, oplever vi mange, som har stor glæde af vores guide stadig findes som papir, forklarer Carsten Meller, som er formand for styregruppen bag VestRum.

For ud over at guiden ligger frit fremme på områdets turistattraktioner og steder turister naturligt færdes, så bliver guiden også husstandsomdelt af lokale frivillige til alle i VestRum. For målet er det samme igen i år. Foruden at fortælle turisterne om området er det lige så vigtigt for styregruppen, at der skabes en synlighed og en sammenhængskraft på tværs af de syv sogne.

Derfor fremhæver Carsten Meller også kalenderen som et bevis på et aktivt område. Og så er det endda ikke alt som er med, da mange aktiviteter opstår hen ad vejen, når muligheder byder sig.

– Guiden rummer kun en del af de mange ting, som området tilbyder. Men historierne spænder vidt fra et fantastisk nyt kanoprojekt på Tim Å, eventet med bilboksning, som virkelig trækker folk til No, til de mange spændende måder du kan bruge æbler, som de efterhånden er eksperter i hos Laubjerg, nævner Carsten Meller.

 

Johan Laubjerg foran destilleriet hos Laubjerg, hvor de udleverer VestRum Guide til besøgende og kunder.

 

Da han selv er ivrig cyklist, fremhæver han også, at landsbyklyngen lørdag den 27. maj står bag et motionscykelløb rundt til alle syv sogne med start og pitstop i de enkelte byer.

– En sidegevinst med guiden er forhåbentlig, at nogle ønsker at bosætte sig i området, når de oplever, alt det vi har lige ved døren. Mens andre vælger at blive her. Fordi de finder ud af, at det, de efterspørger, findes i nabosognet, bemærker Carsten Meller.

Hvis du ikke lige kommer forbi området, kan du finde VestRum Guiden på hjemmesiden vestrum.dk. Så kan du efterfølgende kigge forbi.

Tryk her og læs VestRum Guide 2023 (pdf)

Del på Facebook

Strikkere søges

Strikker eller hækler du, så søger Kirkens Korshær flere hænder. De vil også gerne lære dig at strikke eller hækle,

Læs mere »