Spring til indhold

VestRum udgiver lokal guide

Landsbyklyngen VestRum udgiver for første gang en lokal guide, som viser de mange spændende ting, som det nordvestlige hjørne af Ringkøbing-Skjern Kommune rummer.

Der er nu gået over fem år siden landsbyklyngen VestRum kom på landkortet, som et fællesskab mellem de syv sogne Hee, Hover, No, Stadil, Tim, Torsted og Vedersø. Målet har hele tiden været at stå stærkere og løfte området i flok.

Derfor fandt Styregruppen bag VestRum det naturligt nu at kigge indad og vise borgere i de enkelte sogne, at der også findes skønne ting hos naboen.

– Med VestRum Guiden vil vi gerne skabe en sammenhængskraft sognene imellem. For det er vigtigt, at vi fortæller hinanden, hvad vi hver især har at tilbyde, fortæller Carsten Meller, der er formand for Styregruppen VestRum.

Derfor er frivillige nu i gang med at husstandsomdele guiden til alle i VestRum. Guiden er på 72 sider og rummer masser af spændende historier om steder og aktiviteter. Mange lokale foreninger har benyttet lejligheden til at fortælle om dem selv. Mens lokale virksomheder og turistattraktioner har købt annoncer.

En samlet kalender over aktiviteter i perioden fra april til december 2021 fortæller om et aktivt lokalområde. Selv om coronaen har taget toppen af aktivitetsniveauet, er kalender alligevel godt fyldt op. Så kan du ikke komme langt væk på sommerferie, er der stadig masser at opleve lokalt.

– Hvis nogen ønsker at bosætte sig i VestRum er guiden med til at vise, de mange spændende ting, vi har lige ved døren. Vi håber også, at guiden får nogle til at blive her, fordi det de måske savner alligevel findes helt lokalt. De har bare ikke oplevet det endnu, forklarer Carsten Meller.

Ud over at blive husstandsomdelt bliver guiden også lagt ud ved turistattraktioner og steder turister naturligt færdes.

– Bortset fra Vedersø Klit ligger en stor del af landsbyklyngen lidt inde i landet. Men det betyder jo ikke, at vi ikke har mange spændende steder. Også for turisterne og som de kan opleve, når de er i Vestjylland. Derfor har vi oversat de væsentligste tekster i guiden til engelsk og tysk, understreger Carsten Meller, der håber, at alle vil kigge nysgerrigt i guiden, der i første omgang er trykt i 4.000 eksemplarer.

Hvis du ikke lige kommer forbi VestRum, kan du finde VestRum Guiden her på hjemmesiden vestrum.dk. Så kan du efterfølgende kigge forbi.

 

Del på Facebook

Strikkere søges

Strikker eller hækler du, så søger Kirkens Korshær flere hænder. De vil også gerne lære dig at strikke eller hækle,

Læs mere »